ADC opstellingen

Tom
Doctor in de forumwetenschappen
Doctor in de forumwetenschappen
Berichten: 3851
Lid geworden op: 05 okt 2008, 08:11
Locatie: Vilvoorde

ADC opstellingen

Berichtdoor Tom » 02 feb 2011, 19:12

Bij hoofdstuk 7, laatste slides ADC opstellingen

Waarom is schakeling 3 snel en schakeling 1 traag?

Blijkbaar is 1 traag vanwege de multiplexer, maar die staat er ook bij 3...
En ik zie het nut niet in van die sample and hold achter de multiplexer bij 3
Gebruikersavatar
AdamCooman
The IRW God
The IRW God
Berichten: 2376
Lid geworden op: 28 nov 2007, 18:19
Locatie: Aalst
Contacteer:

Re: ADC opstellingen

Berichtdoor AdamCooman » 02 feb 2011, 19:20

amai, dat klinkt als iets dat in mijne stiel ligt
geef is een prentje, dan probeer ik te antwoorden
AdamCooman The IRW God
Als een link niet meer werkt, bezoek mijn site om het bestand te vinden
Afbeelding

Mooiste avatar: AdamCooman
Beste moderator: AdamCooman
Tom
Doctor in de forumwetenschappen
Doctor in de forumwetenschappen
Berichten: 3851
Lid geworden op: 05 okt 2008, 08:11
Locatie: Vilvoorde

Re: ADC opstellingen

Berichtdoor Tom » 02 feb 2011, 19:24

schakeling 1:
S1.jpg
S1.jpg (29.16 KiB) 265 keer bekeken


schakeling 3:
S2.jpg
S2.jpg (30.34 KiB) 265 keer bekeken
Gebruikersavatar
AdamCooman
The IRW God
The IRW God
Berichten: 2376
Lid geworden op: 28 nov 2007, 18:19
Locatie: Aalst
Contacteer:

Re: ADC opstellingen

Berichtdoor AdamCooman » 02 feb 2011, 19:38

als de multiplexer bvb 8 ingangen heeft zal de rechtse S/H volgens mij hier aan de 8-voudige sample snelheid van de individuele kanalen van de ingang werken om zo eigenlijk het effect te krijgen dat alle ingangen tegelijk uitgelezen worden.
het nut van die tweede S/H is waarschijnlijk om de MUX schakeltijd te geven terwijl de S/H de spanning mooi constant houdt zodat de ADC ook op zijn gemakje zijn werk kan doen
AdamCooman The IRW God
Als een link niet meer werkt, bezoek mijn site om het bestand te vinden
Afbeelding

Mooiste avatar: AdamCooman
Beste moderator: AdamCooman
Tom
Doctor in de forumwetenschappen
Doctor in de forumwetenschappen
Berichten: 3851
Lid geworden op: 05 okt 2008, 08:11
Locatie: Vilvoorde

Re: ADC opstellingen

Berichtdoor Tom » 02 feb 2011, 19:43

Maar schakeling 3 is toch even snel dan dat de tweede sample and hold toelaat?
Is dat dan een met hoge samplefrequentie ofzo?

En als die de spanning constant houdt voor de ADC, dan gaat je ADC toch een constante spanning converteren, en je wilt toch dat die het nuttig signaal omzet?
Gebruikersavatar
AdamCooman
The IRW God
The IRW God
Berichten: 2376
Lid geworden op: 28 nov 2007, 18:19
Locatie: Aalst
Contacteer:

Re: ADC opstellingen

Berichtdoor AdamCooman » 02 feb 2011, 19:48

het moet 1 sampletijd lang de spanning constant houden e, anders gaat de ADC daar rare dingen mee doen, de volgende sampletijd is die weer een andere constante waarde.

en inderdaad is schakeling 3 zo snel als de 2de sample en hold ja
AdamCooman The IRW God
Als een link niet meer werkt, bezoek mijn site om het bestand te vinden
Afbeelding

Mooiste avatar: AdamCooman
Beste moderator: AdamCooman
Beerend
IRW-FAN!
IRW-FAN!
Berichten: 313
Lid geworden op: 30 sep 2008, 18:15
Locatie: Mechelen
Contacteer:

Re: ADC opstellingen

Berichtdoor Beerend » 02 feb 2011, 21:06

Er staat dat er analoge pipelining is. De S/H rechts van de MUX zal het signaal dat uit de MUX komt vasthouden. De ADC die wellicht trager is dan de MUX kan al met die waarde beginnen werken en dan kan de MUX ondertussen al beginnen met de volgende sample-periode. De 2 delen werken dan op hun eigen tempo en die S/H zorgt dat alles zowat gesynchroniseerd blijft.

Als die S/H er niet staat dan moet de MUX zelf zijn uitgang constant houden en dat zal dan betekenen dat de MUX moet wachten tot de ADC klaar is. De schakeling werkt dan als 1 geheel en de onderlinge bouwstenen moeten op elkaar wachten.

Terug naar “Elektronisch meten en regelen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten

cron