Pagina 1 van 1

S&U: Cross-talk

Geplaatst: 18 jun 2011, 21:42
door Pieter
Klinkt als een stom vraagske, maar waarom is forward x-talk voor een spoel negatief en capaciteit positief, en backward positief?

Re: S&U: Cross-talk

Geplaatst: 18 jun 2011, 23:29
door AdamCooman
aha, dees is een coole

bij inductieve xtalk:
stel dat in de bovenste lijn een stroom van links naar rechts loopt. de inductieve koppeling gaat ervoor zorgen dat er in de onderste lijn een tegengestelde stroom geinduceerd wordt.
Die stroom zorgt bij de linkse weerstand voor een spanningsstijging (meer stroom, grotere spanningsval, meer spanning) aan de achterkant is er minder stroom, dus zakt het voltage.

Code: Selecteer alles

---->
<----


Bij capacitieve xtalk:
als er een spanningssprong is bovenaan, wordt er stroom uitgetrokken of ingeduwd, de stroom in de onderste lijn loopt dan als volgt

Code: Selecteer alles

<---   --->

als die in de weerstand toekomen geeft het altijd bultjes in dezelfde richting

Re: S&U: Cross-talk

Geplaatst: 19 jun 2011, 16:51
door ideglier
Waarom spreken ze ook ni van Vcc bounce als ge ook Ground bounce hebt? Is da omda de transistoren die naar Vcc staan minder geleiden --> minder stroom --> minder inductie?

Re: S&U: Cross-talk

Geplaatst: 19 jun 2011, 17:03
door AdamCooman
het bouncen van de vcc noemen ze ook ground bounce, omdat voor een klein-signaal de vcc als grond aanzien wordt

de vcc heeft even veel last van bounce als de grond ze, en in sommige gevallen nog meer, omdat ge een groot vlak voor grond pakt en dan smalle lijnen voor de verdeling van de vcc, dus de inductie van de vcc is groter. daarom dat die ontkoppelcapaciteiten daar zeker moeten staan dicht bij uw chips