vraagjes

Jaarvak op 14 studiepunten
Forumregels
Misschien werd je vraag al vorig jaar gesteld? Gebruik dus eerst de zoekoptie!

Er zijn formularia/samenvattingen aanwezig op de volgende link: viewtopic.php?f=19&t=93
nismets
Beginnend forumgebruiker
Beginnend forumgebruiker
Berichten: 22
Lid geworden op: 21 dec 2009, 10:58

vraagjes

Berichtdoor nismets » 31 mei 2010, 17:54

ik heb een paar vraajes ivm de examenvragen.
1) p47: voor wat staat f( . , y)?
2) p108: is in dat bewijs u(sigma1) kleiner dan u1? op de 2e-3e regel bij tn=...
3) p121: hoe kan s(2n+1) kleiner zijn dan s(2n-1)?
4) p174: waarom is ax+by+c=ax+by+c -(ax0+by0+c) ?
5) p191: hoe volgt uit de inductiehypothese dat Qi=0?
6) p206: wat is die s helemaal beneden?
En op p42 vb 5 in het oefeningenboek: hoe komen ze aan die vergelijking?

danku en succes met de exames !
NickB
Regelmatig forumgebruiker
Regelmatig forumgebruiker
Berichten: 50
Lid geworden op: 05 okt 2009, 21:41

Re: examenvragen

Berichtdoor NickB » 01 jun 2010, 15:41

Alstublieft.

1) Ik denk dat f( . , y) gewoon de functie voorstelt waarin x vastgenomen is en y element is van [c,d]

2) u(sigma(1)) is niet groter dan u1. Wat er staat is dat u(s1) + u(s2) + ... + u(sn) kleiner is dan u1 + u2 + ... + uN(n). Aangezien uN(n) groter is dan de grootste term in het linker lid, is de som van u1 + .. + uN(n) groter dan de som in het linkerlid.

3) Vergeet niet dat u2n >= u2n+1 waardoor (u2n - u2n+1) >0. Dus s2n+1 = s2n-1 - (u2n - u2n+1) <= s2n-1

4) Aangezien de rechten snijden in (x0, y0) is ax0 + by0 + c = 0. Dus ax + by + c = ax + by + c - (ax0 + by0 + c)

5) 3e regel van het bewijs onderaan p 190 staat. Voor r = 1 is P1(x)e^(L1x) = 0 en dus P1(x) = 0. Daarna beweren ze dat voor r = 1,...,s deze eigenschap geldt. Daarom is ook Qi = 0 want zoals we zien in de laatste vlg Q1(x)e^(L1x) + ... + Qs(x)e^(Lsx) = 0 dus i = 1,...,s en daarom is Qi = 0.

6) 13.15 geeft E(n=0 -> oneindig) pn(x-a)^n * E(n=0 -> oneindig) (n+p)cn(x-a)^n.
De formule van product van sommen geeft bv E(n=0 -> 5) An * E(m=0 -> 5) Bm = E(n=0 -> 5)E(m=0 -> n) An-m * Bm. Daarvan komt die s.

-Nick

Terug naar “Analyse”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron