Vierkantje tekenen (Topic F S3)

Jaarvak op 7 studiepunten
Forumregels
Misschien werd je vraag al vorig jaar gesteld? Gebruik dus eerst de zoekoptie!

Er zijn formularia/samenvattingen aanwezig op de volgende link: viewtopic.php?f=19&t=93
dirk
Regelmatig forumgebruiker
Regelmatig forumgebruiker
Berichten: 76
Lid geworden op: 05 jan 2009, 13:20

Vierkantje tekenen (Topic F S3)

Berichtdoor dirk » 22 jun 2009, 21:57

Hellow,

Ik heb em geprogrammeerd, maar hij laat het niet zien :shock: of ik programmeer iets verkeerd ? Iemand die ziet wa ik verkeerd doe??

Code: Selecteer alles


MODULE F_S3;
<* WOFF + *> <* NOOPTIMIZE + *>
   FROM IO IMPORT RdChar, WrChar, WrStr, RdStr, WrLn, RdLn, RdCard, WrCard, RdInt, WrInt, RdReal, WrReal, WrFixReal, RdBool, WrBool, RdKey, KeyPressed;
    FROM RealMath IMPORT sqrt, exp, sin, cos, tan, arcsin, arccos, arctan, power, round, pi;
    FROM Lib IMPORT Delay; (* Wait n milliseconds *)
    FROM Graph IMPORT Init, Line, Rectangle, Circle, Disc, Polygon, RawOutText, _clrBLACK, _clrBLUE, _clrGREEN, _clrCYAN, _clrRED, _clrMAGENTA;
    FROM Graph IMPORT _clrBROWN, _clrWHITE, _clrGRAY, _clrLIGHTBLUE, _clrLIGHTGREEN, _clrLIGHTCYAN, _clrLIGHTRED, _clrLIGHTMAGENTA, _clrLIGHTYELLOW, _clrBRIGHTWHITE;
         (* zie C:/Bin/Xds/Def/Ts/Graph.def  *)

    CONST SCREEN_SIZE = 600;   (* constants *)

     VAR x: CHAR;              (* variable-declarations *)
         xCoordinaat,yCoordinaat,l:CARDINAL;
   
BEGIN
    WrLn;

  WrStr("Geef de lengte van uw vierkant op: ");
  l := RdCard();

  WrStr("Geef de x-coordinaat van uw middelpunt in: ");
  xCoordinaat := RdCard();

  WrStr("Geef de y-coordinaat van uw middelpunt in: ");
  yCoordinaat := RdCard();

  Line(xCoordinaat - l/2, yCoordinaat - l/2, xCoordinaat + l/2, yCoordinaat - l/2, _clrCYAN);
  Line(xCoordinaat - l/2, yCoordinaat - l/2, xCoordinaat - l/2, yCoordinaat + l/2, _clrCYAN);
  Line(xCoordinaat - l/2, yCoordinaat + l/2, xCoordinaat + l/2, yCoordinaat + l/2, _clrCYAN);
  Line(xCoordinaat + l/2, yCoordinaat - l/2, xCoordinaat + l/2, yCoordinaat + l/2, _clrCYAN);


    IF NOT Init(1, 1 , SCREEN_SIZE+7, SCREEN_SIZE+33) THEN
    WrStr("Sorry, graphics doesn't work");WrLn;
    RETURN;
    END;


  (* Show graphics until user presses a key *)
  WrStr("Press any key to finish the program");
  x := RdKey();
  WrLn; RdLn;
END F_S3.

Tom
Doctor in de forumwetenschappen
Doctor in de forumwetenschappen
Berichten: 3851
Lid geworden op: 05 okt 2008, 08:11
Locatie: Vilvoorde

Re: Vierkantje tekenen (Topic F S3)

Berichtdoor Tom » 22 jun 2009, 22:01

heb je al eens een andere kleur geprobeerd, want die kleuren in modula zijn tamelijk fucked up, en als je in het zwart aan het tekenen bent is het tamelijk zinloos :p
dirk
Regelmatig forumgebruiker
Regelmatig forumgebruiker
Berichten: 76
Lid geworden op: 05 jan 2009, 13:20

Re: Vierkantje tekenen (Topic F S3)

Berichtdoor dirk » 22 jun 2009, 22:49

Ja, ik heb geen idee. Ik heb al geprobeerd met gewoon getallen als argument, maar da gaf geen error, maar ook geen resultaat. Ik heb geprobeerd met gewone kleuren en ook niets... Echt vreemd. Ik denk ni da ik het verkeerd programmeer eigenlijk. Das het irritante eigenlijk.
Tom
Doctor in de forumwetenschappen
Doctor in de forumwetenschappen
Berichten: 3851
Lid geworden op: 05 okt 2008, 08:11
Locatie: Vilvoorde

Re: Vierkantje tekenen (Topic F S3)

Berichtdoor Tom » 22 jun 2009, 22:50

ah ik zie waar het zit
Je tekent je vierkant voor je het scherm tekent

Dat moet uiteraard omgekeerd
dirk
Regelmatig forumgebruiker
Regelmatig forumgebruiker
Berichten: 76
Lid geworden op: 05 jan 2009, 13:20

Re: Vierkantje tekenen (Topic F S3)

Berichtdoor dirk » 22 jun 2009, 22:55

Dat had ik ook al gezien, maar na het veranderen, krijg ik net hetzelfde. Het zal aan iets anders moeten liggen denk ik, ni?
Gebruikersavatar
AdamCooman
The IRW God
The IRW God
Berichten: 2376
Lid geworden op: 28 nov 2007, 18:19
Locatie: Aalst
Contacteer:

Re: Vierkantje tekenen (Topic F S3)

Berichtdoor AdamCooman » 23 jun 2009, 08:13

bij mij werkt het, ik heb enkel het creeren van het venster vanboven gezet en dan gerunt
ge moet wel u getallekes ingeven in u command window e, mss vergeet ge da

en het is wel iets makkelijker als ge da met rectangle tekent, das maar 1 lijn en geen 4
AdamCooman The IRW God
Als een link niet meer werkt, bezoek mijn site om het bestand te vinden
Afbeelding

Mooiste avatar: AdamCooman
Beste moderator: AdamCooman
Beerend
IRW-FAN!
IRW-FAN!
Berichten: 313
Lid geworden op: 30 sep 2008, 18:15
Locatie: Mechelen
Contacteer:

Re: Vierkantje tekenen (Topic F S3)

Berichtdoor Beerend » 23 jun 2009, 11:21

Houd ook in je achterhoofd dat tekenen met die Graph library niet altijd van de 1ste keer werkt. Soms wordt er niks getekend, soms stukjes en zo af en toe is alles :p

Terug naar “Informatica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron