Graphics tekenen

Jaarvak op 7 studiepunten
Forumregels
Misschien werd je vraag al vorig jaar gesteld? Gebruik dus eerst de zoekoptie!

Er zijn formularia/samenvattingen aanwezig op de volgende link: viewtopic.php?f=19&t=93
dudewtf
heeft den knop voor het posten van berichten gevonden!
heeft den knop voor het posten van berichten gevonden!
Berichten: 6
Lid geworden op: 18 mei 2009, 21:48

Graphics tekenen

Berichtdoor dudewtf » 22 jun 2009, 15:35

Een klein, waarschijnlijk dom vraagje... Waarom moet ge bij het tekenen zo dit invoeren

Code: Selecteer alles

 
    IF NOT Init(1, 1 , 500, 500) THEN  (* creates a drawing window of 500 by 500 *)
    WrStr("Sorry, graphics doesn't work");WrLn;
    RETURN;
    END;


Want als ik gewoon zeg:

Code: Selecteer alles

 
   Init(1, 1 , 500, 500);


Dan geeft em een fout ?
Beerend
IRW-FAN!
IRW-FAN!
Berichten: 313
Lid geworden op: 30 sep 2008, 18:15
Locatie: Mechelen
Contacteer:

Re: Graphics tekenen

Berichtdoor Beerend » 22 jun 2009, 15:41

dudewtf schreef:IF NOT Init(1, 1 , 500, 500) THEN (* creates a drawing window of 500 by 500 *)
WrStr("Sorry, graphics doesn't work");WrLn;
RETURN;
END;


Uit die regel die ik in het rood heb gezet kan je afleiden dat Init een waarde teruggeeft, ik weet niet wat voor waarde, mogelijk BOOLEAN.
Procedures die een waarde teruggeven moet je ofwel ergens in een variabele zetten ( x := Init(...) ) ofwel in een IF die de waarde controleert.
Gebruikersavatar
AdamCooman
The IRW God
The IRW God
Berichten: 2376
Lid geworden op: 28 nov 2007, 18:19
Locatie: Aalst
Contacteer:

Re: Graphics tekenen

Berichtdoor AdamCooman » 22 jun 2009, 16:36

ja da is error handling, als den init faalt geeft hij zijn boolean terug, zodat de gebruiker weet dat er iets mis is en het programma nie gewoon niks doet
AdamCooman The IRW God
Als een link niet meer werkt, bezoek mijn site om het bestand te vinden
Afbeelding

Mooiste avatar: AdamCooman
Beste moderator: AdamCooman

Terug naar “Informatica”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron